RSS

Novosti

Webp
15/05/2019

Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište? – radionica pitchinga na Festivalu mediteranskog filma u Splitu 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split drugi put organizira radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Eff2019
10/05/2019

MEDIA i Europski filmski forum u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA i Europski filmski forum tijekom 72. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.

Eu_20flag-crea_20eu_20hr_20_e2_80_93_20kopija
10/05/2019

Objavljen novi poziv Međusektorskog potprograma Kreativne Europe – Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja

Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je prvi poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja (EACEA/06/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama.

Animafest2019
06/05/2019

Animafest Zagreb i MEDIA – desetljeće potpore!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Potprogram MEDIA deseti put podržao Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb!

Webp
29/04/2019

Kratki vodiči za prijavitelje

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske pripremio je vodiče za prijavitelje na pozive Potprograma MEDIA s ciljem boljeg razumijevanja njihovih smjernica. 

Trenutačno su dostupni vodiči za prijavitelje na poziv za potporu filmskim festivalima i za potporu televizijskom prikazivanju europskih audiovizualnih djela. 

Anitajuka
29/04/2019

Producentica Anita Juka odabrana za sudjelovanje na plaftformi Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatsku producenticu Anitu Juka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije. Platforma se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Juka je jedna od 20 odabranih sudionika.

Dra_c5_a1ko_20ivezi_c4_87_20_5b570x380_5d
19/04/2019

Redatelj Draško Ivezić polaznik je radionice prestižne škole animacije La Poudrière

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će hrvatski redatelj animiranih filmova Draško Ivezić sudjelovati na radionici „Animation TV series concept & scriptwriting“ u okviru škole animacije La Poudrière.

Webp
05/04/2019

Objavljena tržišna analiza kulturnog i kreativnog sektora

Europski investicijski fond proveo je tržišnu analizu kulturnog i kreativnog sektora (KKS-a) s ciljem procjene ulaganja u kreativne i kulturne industrije. Objavljena publikacija "Market Analysis of the Cultural and Creative Sectors in Europe" sadrži statistike koje svjedoče o vitalnosti i gospodarskoj težini spomenutih industrija.

Kinedok
22/03/2019

Započinje nova sezona KineDoka!

U Zagrebu, Splitu, Brașovu i Ričici (Rumunjska), Pragu, Sofiji i Bratislavi, uz simultanu projekciju bugarskog filma "Svaki zid su vrata", autorice Elitze Gueorguieve, započinje jubilarna peta sezona KineDoka u sedam zemalja – Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Gif4
22/03/2019

Javno predavanje Mathiasa Noschisa (Alphapanda) o filmskom marketingu

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira radionicu s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu, u okviru koje će se 4. travnja u 10 sati održati predavanje otvoreno za javnost.

Webp
04/03/2019

Mapiranje modela suradnje među filmskim festivalima

Objavljeno je izvješće Europske komisije o modelima suradnje filmskih festivala

Dida
01/03/2019

Panel-diskusija: "Koprodukcije ne padaju s Marsa" uoči premijere filma "Moj dida je pao s Marsa"

Dječji znanstvenofantastični film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim bit će premijerno prikazan 18. ožujka u Zagrebu. Prigodom svečane premijere održat će se panel-diskusija na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr