08/09/2012

SPIRALA – PRVA EUROPSKA CROSSMEDIJSKA SERIJA

MEDIA desk Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje da je u devet zemalja započelo (simultano) emitiranje prve europske crossmedijske serije. Projekt Spirala za sada nudi pet epizoda, igru i platformu za kreativno i aktivno sudjelovanje.

Dodatne informacije

Radi se, naime, o intrigantnoj priči što se odvija u umjetničkim krugovima. Protagonist je buntovni umjetnik Arturo, voditelj zajednice umjetnika u Kopenhagenu i specijalnoga odreda zaduženoga za krađu šest umjetničkih djela iz šest europskih muzeja. Glavni je cilj operacije ukazivanje na financijske pronevjere što postoje na tržištu umjetnina.

Koncept projekta obuhvaća odvijanje priče putem televizije i interneta te u „stvarnom“ životu jer svaki gledatelj ima mogućnost sudjelovanja te priliku za pronalaženje nestalih umjetničkih djela. Na taj način međunarodna potraga postaje najvećim kolaborativnim umjetničkim djelom jedinstvenoga naziva – Spirala. Kako bi zaštitili Artura, gledatelji se moraju suočavati s različitim kreativnim izazovima, što višestruko pridonosi kvaliteti ove virtualne serije.

Projekt jasno izražene ambicije i težnje stvaranja međunarodne spiralne zajednice podupro je i Program MEDIA i to u kategorijama namijenjenima razvoju i televizijskom prikazivanju.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr