02/04/2021

"Snovozemlje" Veljka Popovića i "Savršen dar "Kristine Penave odabrani za ovogodišnji CEE Animation Forum!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da čak dva animirana projekta iz Hrvatske sudjeluju u sklopu ovogodišnjeg CEE Animation Foruma!

Dodatne informacije

Podsjetimo CEE Animation Forum u fokusu ima projekte koji dolaze iz središnje i istočne Europe. Konkretno, za ovogodišnje izdanje ukupno je odabran 41 animirani projekt - od nagrađivanih studentskih radova, preko onih čiji su autori bili u užem izboru do debitantskih djela.

Ovogodišnje izdanje Foruma održavat će se u dvije faze, a imajući u vidu pandemiju bolesti COVID-19:

- tradicionalno pitching natjecanje, prošireno u čak pet kategorija, održavat će se od 26. do 29. travnja 2021.

- industrijski program u suradnji s Međunarodnim festivalom animiranog filma - Anifilm u Češkoj, održavat će se od 4. do 9. svibnja 2021.

Ukupno je zaprimljen rekordan broj od 116 projekata iz 27 zemalja. Od toga je ukupno odabran 41 projekt, i to redom: 6 iz Mađarske, po 4 projekta iz Francuske i Slovačke, po 3 projekta iz Češke, Njemačke i Slovenije, po 2 projekta s Cipra, iz Hrvatske, Litve, Nizozemske, Poljske i Španjolske te po jedan projekt iz Bugarske, Irske, Italije, Norveške, Švicarske i Ukrajine.

U kategoriji dugometražnog animiranog filma odabran je animirani projekt „Snovozemlje//Dreamworld“ redatelja Veljka Popovića i producenta Milivoja Popovića (Prime Render), dok je u kategoriji „Rising Stars//Zvijezde u usponu“ odabran studentski projekt „Savršen dar//The Perfect Gift“ redateljice Kristine Penave, a u produkciji Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

Čestitamo od srca Veljku i Milivoju te Kristini na sudjelovanju!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr