12/10/2021

Series Rough Pitch – The Balkan Way - poziv za projekte TV serija!

DKE - Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije organiziraju novo online događanje posvećeno TV serijama pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala. 

DKE - Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije organiziraju novo online događanje posvećeno TV serijama pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala.

Pitching događanje namijenjeno je projektima za igrane TV serije u razvoju, a do osam projekata bit će predstavljeno online ispred žirija stručnjaka iz industrije koji čine Martina Bleis / voditeljica Co-Pro Series u sklopu Koprodukcijskog sajma u Berlinu, Cia Edström / voditeljica industrije TV Drama Vision Gothenburg, i Francesco Capurro / voditelj  Series Mania Foruma & Inès Huet / koordinatorica programa za pisanje / Series Mania Forum, Susanne Spellitz / TV urednica - ORFGaia Tridente voditeljica Odjela za pisanje scenarija - Međunarodni audiovizualni sajam (MIA).

Žiri će odlučiti o dodjeli nagrade u iznosu od 5000 eura koja će se dodijeliti jednom projektu za daljnji razvoj te će dodijeliti i neke dodatne nagrade.

Poziv je otvoren prijaviteljima/timovima koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije

RADIONICU PITCHING PRIPREME vodit će iskusne međunarodne tutorice Valeria Richter (scenaristica) i Helene Granqvist (producentica).

Događanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Filmskim centrom Crne Gore, Filmskim centrom Srbije, Zagreb Film Festivalom, Ljubljanskim međunarodnim filmskim festivalom te uz podršku DKE - Ureda MEDIA Austrije i Italije (Torino).

 Poziv za prijavu projekata TV serija s rokom prijave 1. studenoga 2021. u podne!

Sudionici moraju biti u mogućnosti sudjelovati na radionici pitching pripreme koja će se održavati od 8. do 12. studenoga 2021.:

ponedjeljak, 8. 11. timski rad: 9.30 - 12.30 / 13.30 - 18.30

srijeda, 10. 11. - 1:1 susreti + individualni rad: 9.30 - 12.30 / 13.30 - 17.30                                                                         

četvrtak, 11. 11.  - timski rad: 9.30 - 12.30 / 13.30 - 16.30                                                                                                         

petak, 12. 11. – individualni rad: završni pitching video u maksimalnom trajanju od 5 min potrebno je dostaviti najkasnije do 17 sati.

Događanje će se održati online 16. 11. od 12 do 14.30 sati.

Kandidati trebaju dostaviti sljedeće materijale:

1. logline + sinopsis sezone (max 1½ stranica + kontakt informacije ½ stranice **)

2. moodboard (najviše 1 stranica)

3. životopis uklj. kratki bio tekst s 5 redaka (maksimalno 2 stranice)

4. motivacijsko pismo (maksimalno 1 stranica - Zašto ova serija? Zašto vi? Vizija projekta serije kao kreator)
- ova 4 teksta trebaju biti povezana u jednom word dokumentu.

5. fotografija sudionika (max 2 MB, priložena zasebno)

**) Molimo priložite podatke za kontakt uključujući i pojedinosti o seriji: broj epizoda + trajanje epizoda, format, žanr, jezik (i), razvoj + status financiranja i svi koproducenti na vrhu stranice jedan od prikupljenog word dokumenta.

Ljubazno molimo pošaljite materijale na engleskom jeziku e-poštom na adresu: [email protected]

Ukratko o tutoricama: 

Helene Granqvist i Valeria Richter stekle su veliko iskustvo u međunarodnoj filmskoj i TV industriji te su surađivale na nekoliko filmskih projekata i događaja. Zajedno pokrivaju širok raspon produkcije i pisanja igranih, dokumentarnih i TV serija te financiraju i organiziraju inovativne laboratorije za razvoj, produkciju i pisanje scenarija stvarajući nove koncepte obuke za mlade talente i iskusne filmaše. Trenutačno financiraju novi laboratorijski format i inicijativu u cijeloj industriji koja se usredotočuje na održivost i nove načine pristupa iznimno potrebnim promjenama u ekosustavu načina na koji razvijamo, proizvodimo i povezujemo filmove i TV serije s publikom.

producentica
Helene Granqvist

Helene je nagrađivana producentica koja je radila u području filma i televizije više od 30 godina. Njezini su filmovi bili zastupljeni na festivalima u cijelom svijetu - poput Sundancea, Cannesa, Toronta i San Sebastiana. Često je angažirana kao trener i predavač na terenu, kako u Švedskoj tako i u inozemstvu. Od 2013. Helene je predsjednica odbora Women in Film & Television, Švedska, a od 2018. predsjednica organizacije Women in Film & Television International. Članica je Europske filmske akademije i jedna od osnivačica ARTEF-a (Antirasistička radna skupina za europski film). Helene ima sjedište u južnoj Švedskoj.

scenaristica
Valeria Richter

Valeria radi na međunarodnoj razini te od 1997. piše, razvija i konzultira u područjima igranog filma, TV serija, laboratorijskih inovacija, razvoja scenarija i pitchinga; redovito  savjetuje za razne fondove, događaje u industriji i filmske institute. Ona je glavna spisateljica/kreatorica TV dramske serije Next of Kin (premijera na Elisi Viihde 2022). Valeria je razvila nekoliko laboratorijskih koncepata, poput trogodišnjeg osnaživanja nordijskih žanrova za Nordisk Film & TV Fond, POWR i EmPOWR Lab /[email protected] Baltic Event te stvorila koncept dizajna publike za TorinoFilmLab, za koji je radila od početka 2008. godine. Magistrirala je film i medijske znanosti, a članica je EFA-e i Društva danskih književnika. Valeria ima sjedište u Kopenhagenu, u Danskoj.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]