30/03/2020

Série Series ‒ poziv za prijavu projekata

Europski sajam televizijskih serija Série Series ove će se godine održavati od 30. lipnja do 2. srpnja. Osnovni su mu ciljevi osmišljavanje mjesta predstavljanja pilot-projekata serijskog karaktera u Europi, pridonošenje razvoju projekata europskih serija te naglašenije eksponiranje tih istih projekata u procesu traženja financijskih partnera.

Dodatne informacije

Série Series
Contact: Marie Cordier, Programme Manager - marie.cordier@kandimari.com

Série Series europski je sajam namijenjen televizijskim serijama čije će se 9. izdanje održavati od 30. lipnja do 2. srpnja o. g. u Fontainebleauu u Francuskoj u sklopu istoimenog festivala. Svake godine okuplja više od 700 profesionalaca iz najmanje 15 europskih zemalja koji sudjeluju u studijama slučaja, majstorskim radionicama, premijernim projekcijama novih serija itd.

Sajam je tematski usmjeren isključivo na televizijske serije, tj. one koji ih stvaraju, a svrha mu je osmisliti mjesto za predstavljanje pilot-projekata serijskog karaktera u Europi, u svim prikazivačkim formatima i medijima, pridonijeti razvoju projekata europskih serija te osnažiti eksponiranje tih istih projekata u procesu traženja financijskih partnera.

Tijekom triju dana bit će predstavljen izbor europskih serija u različitim fazama razvoja. Događanje nije natjecateljskog karaktera, a odabrane serije predstavit će članovi kreativnih autorskih timova.

Prihvatljivi projekti:

  • Serije s najmanje jednom epizodom spremnom početkom srpnja, s tim da može i ne mora biti objavljena tijekom proljeća 2020.* Serije ne smiju biti emitirane u Francuskoj. Tijekom sajma Série Series održat će se prikazivanje jedne epizode ili više njih u kombinaciji sa studijom slučaja s kreativnim autorskim timom.
  • Serije u fazi snimanja ili postprodukcije početkom srpnja 2020. Odabranu seriju predstavit će kreativni autorski tim koji će tijekom sesije prikazati neobjavljene dijelove.
  • Serije u fazi pisanja/razvoja/pretprodukcije početkom srpnja, ali koje su televizijske kuće već podržale.

Poziv je otvoren samo za serije sa scenarijem (igrane ili hibridne) i miniserije. Prihvaćaju se svi žanrovi, formati (serije s najmanje 3 epizode godišnje) i platforme za prikazivanje.

Poziv je otvoren za europske igrane serije u različitim fazama produkcije, a koje su već povezane s televizijskom kućom. Pod „europskim serijama“ podrazumijevaju se one proizvedene ili koproducirane u zemlji čiji se teritorij u cijelosti ili djelomično nalazi na europskom kontinentu. Serije s teritorija koji imaju određenih poveznica s europskom audiovizualnom zajednicom također se mogu uzeti u obzir.

*Projekti koji su u fazi traženja televizijske kuće i partnera za razvoj mogu sudjelovati u pozivu Spotlight on Trailers.

Prijave:

Prijava projekata je besplatna i mora se obaviti putem poveznice.

Osoba koja prijavljuje projekt mora osigurati potvrđenost svih prava i dopuštenja ovlaštenih nositelja prava prije popunjavanja obrasca.

Materijali za prikazivanje moraju imati prijevod na engleskom ili francuskom jeziku.

Selekcija:

Projekte razmatra i selektira odbor sajma Série Series na temelju kriterija kao što su kvaliteta, inovativnost i raznolikost. Prethodna izloženost projekta na europskim platformama, kanalima ili festivalima bit će uzeta u obzir.

Projekt može biti odabran samo ako barem jedan član kreativnog tima može osobno predstaviti projekt na sajmu Série Series. Ostatak kreativnog tima pozvan je sudjelovati u studiji slučaja projekta (organizatori pokrivaju dio troškova posjeta i puta).

Za prikazivanje cijelih epizoda pojedinog projekta potrebno je dostaviti ProRes datoteke te originalne i engleske dijalog-liste prema kojima će organizacijski tim pripremiti dvostruke francusko-engleske prijevode za prikazivanje. Za prikazivanje isječaka serija moguće je dostaviti datoteke koje su unaprijed pripremljene s engleskih prijevodom.

Više informacija na poveznici

Poziv je otvoren do kraja travnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr