13/09/2017

SEDMI KONTINENT U BOLNICAMA – ODOBRENA SREDSTVA POTPROGRAMA MEDIA!

Udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je projekt pod nazivom Film u bolnici  i to u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom za djecu BUFF iz Švedske i kulturnom ustanovom JEF iz Belgije kao prijaviteljem projekta. Europski su partneri uključili djecu iz obližnjih bolnica u navedeni festival omogućivši im za vrijeme njegova održavanja projekcije u bolnicama s dodatnim aktivnostima.

Ukupna vrijednost projekta Film u bolnici iznosi 60.700 eura, od čega je Potprogram MEDIA odobrio sredstva u iznosu od 36.200 eura u okviru natječaja Promidžba europskog filma online. Hrvatskomu partneru u navedenome projektu – Djeca susreću umjetnost osigurana su sredstva u iznosu od 10.300 eura. Na temelju natječaja pristiglo je 78 valjanih prijavnica, a 37 predlagatelja programa iz 13 zemalja članica dobilo je potporu Potprograma MEDIA.

Zahvaljujući europskim sredstvima osigurat će se digitalna platforma europskih filmova koja će ujedno omogućivati dijeljenje mišljenja i kritika malih pacijenata u Hrvatskoj, Švedskoj i Belgiji te njihovu međusobnu komunikaciju. Digitalna će platforma sadržavati 12 dugometražnih i 30 kratkometražnih filmova prikladnih za djecu od 3. do 12. godine kao i posebne pozdrave/obraćanja redatelja, glumaca pacijentima gledateljima.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekt sljedećim riječima (EACEA/26/2016):

„Radi se o hvalevrijednoj inicijativi iza koje stoje etablirane organizacije. Jednako tako, inicijativa ima potencijal za širenje i dugotrajni učinak kada se radi o percepciji europskog filma kod mlade publike“.

Udruzi Djeca susreću umjetnost upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr