21/08/2009

Sarajevo film festival/Regionalni forum

18. kolovoza 2009. održano je predstavljanje radionica za usavršavanje.

U suradnji s Cinelinkom i Sarajevo film festivalom, MEDIA antenom Berlin-Brandeburg, MEDIA deskovima Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Slovenije, održano je predstavljanje radionica usavršavanja: Berlinale Talent Campus, Ateliers du Cinéma Européen (ACE), European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE), Essential Legal Framework (ELF), Sources2, Nipkow te Interspace:Tosmi.

Nakon predstavljanja radionica održan je intervju s Philipe Boberom (Co-Production Office Paris), s Michael Weberom (The Match Factory) te s Amrom Bakšić Čamo (voditeljicom Cinelinka). Tema intervjua je bila rad world sales te njihova perspektiva u filmskoj industriji koja se mijenja iz dana u dan.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr