10/05/2011

Rezultati prvoga roka natječaja 25/2010 za razvoj pojedinačnoga projekta

Na temelju prvoga roka natječaja 25/2010 za razvoj pojedinačnoga projekta, Razred producentske tvrtke Nukleus d.o.o. i redateljice Vesne Čudić, osmi po kvaliteti u kategoriji kreativnoga dokumentarca, osigurao je potporu u iznosu od 25.000 eura.

Prema riječima Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), radi se o vrlo ambicioznom dokumentarnom filmu visoke razine kreativnosti koji se bavi ozbiljnom problematikom što je dijeli većina europskih zemalja.

Redateljici i producentskoj tvrtki čestitamo na uspjehu!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr