08/11/2019

Rezultati poziva za radionicu ‘Televizijsko pripovijedanje' u okviru 17. Zagreb Film Festivala!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice ‘Televizijsko pripovijedanje’ u okviru ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Odabrani polaznici radionice iz Hrvatske su:

1. Jasna Nanut i Rea Rajčić - ‘Igra malog tigra’

2. Višnja Skorin i Sandra Antolić - ‘Savjetnica’

3. Nives Bilić i Damir Terešak - ‘Udovica te voli’
 

Odabrani polaznici radionice iz Srbije su:

1. Maja Pelević i Vladimir Tagić - ‘Sablja’

2. Čarna Vučinić i Isidora Milosavljević - radni naziv ‘Indijsko ljeto’

3. Vesna Perić i Igor Turčinović - ‘Impuls’
 

Radionica će se održati u Zagrebu od 10. do 12. studenog o.g., a vodit će ju iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel. Polaznicima radionice pripomoći će se u istraživanju žanrova koji najbolje odgovaraju televizijskom pripovijedanju, a imat će i priliku otkriti načine kreiranja složenih likova koji se razvijaju tijekom većeg broja sezona.

Od srca čestitamo polaznicima radionice!
 

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr