03/06/2019

Rezultati poziva za radionicu pitchinga u okviru 12. Festivala mediteranskog filma Split

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice pripreme i prezentacije filmskoga projekta za međunarodno tržište u okviru 12. izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Odabrani polaznici radionice su:

  1. Bruna Bajić – „Zaustavi me ako možeš – para/DOX“
  2. Karla Crnčević – „Na brdu“
  3. Paula Skelin – „Klimanje“
  4. Marko Jukić – „Katran“
  5. Petar Grimani – radni naslov „Krš i voda“

Još jednom želimo istaknuti da je za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran financijski iznos od 10.000 kuna pod sponzorstvom tvrtke UJE d.o.o., višegodišnjega partnera Festivala mediteranskog filma, kao i usluge kolor korekcije u protuvrijednosti od 15.000 kuna kojima će postprodukcijski studio Eclectica nagraditi pobjednika. O pobjedniku će odlučiti žiri u sastavu: producentica i voditeljica radionice Tamara Babun (Wolfgang & Dolly), Leopold Botteri (UJE d.o.o.) i Martina Petrović (DKE – Ured MEDIA Hrvatske).

Radionica će se održavati od 15. do 17. lipnja.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr