16/05/2017

Rezultati poziva za radionicu pitchinga u okviru 10. Festivala mediteranskog filma Split

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sa zadovoljstvom objavljuje imena polaznika radionice pripreme i prezentacije filmskoga projekta za međunarodno tržište u okviru 10. izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

U kategoriji dugometražnoga igranog filma:

  • Jasna Nanut (scenaristica/redateljica) i Hrvoje Osvadić (producent – Petnaesta umjetnost): Sedmo nebo
  • Kenneth Scicluna (scenarist/redatelj): S Erikom Ellulom (Malta)
  • Martin Bonnici (scenarist/redatelj): Katarinin kotač (Malta)
  • Mia Bučević (scenaristica) i Marijana Četković (scenaristica /redateljica): Stol za dvoje
  • Petar Orešković (scenarist/redatelj) i Matija Drniković (producent): Mali Tesla i kradljivci ideja

U kategoriji kratkoga igranog filma:

  • Dinko Božanić (scenarist/redatelj): Dvije karte za Budimpeštu
  • Marko Višnjić (scenarist/redatelj): 43 m2
  • Marin Lisjak (scenarist/redatelj): Srednje pečen
  • Silva Ćapin (scenaristica/redateljica) i Ivan Kelava (producent – Eclectica): Njemački inat
  • Srđan Laterza (scenarist/redatelj): Usnuli Dubrovnik

Na temelju poziva prijavljeno je 22 projekta. Prijave dvaju projekata pristigle su izvan roka pa nisu mogle biti uzete u razmatranje.

Od ukupno 20 analiziranih i evaluiranih projekata, 8 ih je bilo dugometražnih igranih filmova, jedan dugometražni dokumentarni, a 10 kratkih igranih te jedan kratki dokumentarni.

Radionica će se odvijati u razdoblju od 8. do 10. lipnja, od 10 do 18 sati, a završni Pitching forum održat će se 10. lipnja o. g. s početkom u 17 sati u prostorijama kinoteke Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split.

Još jednom želimo istaknuti da je za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran financijski iznos od 10.000 kuna pod sponzorstvom tvrtke UJE d.o.o., višegodišnjega partnera Festivala mediteranskog filma, dok su za odabrani dugometražni igrani film, ovisno o stupnju njegova razvoja, predviđena tri savjetovanja/mentoriranja u okviru šestomjesečnoga razdoblja, koja će na temelju detaljne i kompletne analize filma provoditi stručnjakinja Roshanak Behesht Nedjad.

Žiri, koji čine Roshanak Behesht Nedjad (IGC Films/In Good Company), Leopold Botteri (UJE d.o.o.) i Martina Petrović (DKE – Ured MEDIA Hrvatske), procijenit će komu će pripasti financijska nagrada za kratki igrani film, dok će stručnjakinja Behesht Nedjad sama donijeti odluku o dodjeli nagrade za dugometražni igrani film.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da svojim dolaskom pruže podršku mladim autorima i producentima te da stručno osvježe i nadopune program posljednjega dana radionice! 

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr