26/09/2019

Restart putem projekta KineDok osigurao partnerska sredstva Potprograma MEDIA u iznosu od 16.560 eura!

Udruga Restart osigurala je partnerska sredstva putem projekta KineDok! On se provodi u suradnji s češkim Institutom dokumentarnog filma kao prijaviteljem projekta, kojemu je Potprogram MEDIA dodijelio ukupna sredstva u iznosu od 182.781 eura.

Dodatne informacije

Cjelokupna vrijednost projekta KineDok iznosi 304.635 eura, od čega je Potprogram MEDIA odobrio sredstva u iznosu od 182.781 eura u okviru poziva „Promidžba europskog filma online“. Hrvatskom partneru u navedenom projektu – udruzi Restart – osigurana su sredstva u iznosu od 16.560 eura. Na temelju poziva odobrena je potpora za 37 predlagatelja programa iz 13 zemalja članica Potprograma MEDIA.

Zahvaljujući europskim sredstvima osigurat će se alternativna distribucija kreativnih dokumentaraca. Kao i prethodnih godina, filmovi će se prikazivati na lokacijama koje su često netipične i neočekivane za filmske projekcije – u kafićima i klubovima, domovima kulture i galerijama ili u sklopu pojedinih kulturnih i filmskih manifestacija. KineDok u ovoj godini donosi 14 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske. Cilj je KineDoka zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama. Posebno želimo istaknuti da se uz gore navedeno uvodi i VOD-platforma KineDok.net te dodatna distribucija putem VOD-platforme DAFilms.com.

U svom šestom izdanju KineDok je prije svega živ organizam koji omogućuje gledateljima istovremeno uključivanje u višeslojni dijalog: na mjestima prikazivanja filmova, na društvenim mrežama i na internetskoj stranici KineDok.net u suradnji s mobilnom aplikacijom.

Udruzi Restart upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr