06/07/2012

Redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena je tromjesečna stipendija Programa Nipkow

MEDIA desk Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je redatelju Daliboru Mataniću dodijeljena tromjesečna stipendija Programa Nipkow na drugom roku natječaja za razvijanje projekta Zvizdan.

Program Nipkow nudi stručno usavršavanje talentiranim sudionicima iz cijele Europe u svrhu razvijanja njihovih poslovnih vještina, podupirući i unaprjeđujući na taj način kvalitetu europske koprodukcije. Nipkow djeluje brzo, fleksibilan je i usredotočen na razvoj projekata. Stipendisti sudjeluju u specifičnim aktivnostima osmišljenima u skladu s njihovim potrebama te potrebama sektora u kojem rade.

Potku Zvizdana čini klasična priča o Romeu i Juliji: dvoje mladih iz različitih susjednih sela, različitih religija i nacionalnosti se zaljubi. Ljudi koji ih okružuju smatraju da njihova ljubavna priča nije primjerena te da se za nju ne isplati boriti.

Film Zvizdan podupro je također Program MEDIA u okviru potpore namijenjene skupnim projektima i to putem producentske tvrtke Kinorama d.o.o., koja redatelju Mataniću podršku pruža od njegovih prvih filmskih početaka.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr