19/04/2019

Redatelj Draško Ivezić polaznik je radionice prestižne škole animacije La Poudrière

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će hrvatski redatelj animiranih filmova Draško Ivezić sudjelovati na radionici „Animation TV series concept & scriptwriting“ u okviru škole animacije La Poudrière.

Radionica „Animation TV series concept & scriptwriting“ u organizaciji škole animacije La Poudrière intenzivni je tromjesečni program usavršavanja tijekom kojeg će polaznici razvijati scenarij i koncepte za televizijske i internetske animirane serije te sudjelovati na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju.

Draško Ivezić (Pula, 1975.) redatelj je, scenarist i producent kratkih animiranih filmova. Školovao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i umjetnički rad počeo u suradnji sa Zagreb filmom i ostalim klijentima od diplome 2001. Kratki film „Ljubav i prijevozna sredstva“ iz 2014. godine u produkciji Zagreb filma njegov je prvi samostalni film. Osnivač je studija za animaciju Adriatic Animation. Kao suscenarist i producent surađuje s autoricom i životnom partnericom Chintis Lundgren iz Estonije na filmovima „Život s Hermanom H. Rottom“ i „Manivald“. Njihov najnoviji film „Toomas ispod doline divljih vukova“ ima svjetsku premijeru na festivalu u Annecyju 2019. godine. Trenutno razvija više projekata unutar Adriatic Animationa za kinematografsku, televizijsku i internetsku distribuciju kao kreativni producent, scenarist i redatelj. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatske udruge producenata.

Iskrene čestitke redatelju Drašku Ivezić!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr