25/02/2016

RASPRAVA: TO DOC OR NOT TO DOC – KAKVA JE BUDUĆNOST AUTORSKOG DOKUMENTARCA?

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s programom stručnog usavršavanja ZagrebDox Pro poziva sve zainteresirane da se pridruže 26. veljače o.g. s početkom u 15:00 u Festivalskom centru okruglom stolu/raspravi o neposrednoj budućnosti autorskog dokumentarnog filma.

Rasprava će se baviti neposrednom budućnošću autorskog dokumentarnog filma. Uz znatne rezove sredstava na javnim televizijama i pojavu novih platformi i distribucijskih modela, rasprava će se pozabaviti uočavanjem, razumijevanjem, prihvaćanjem, pa čak i mijenjanjem tih modela. Raspravu će moderirati Ryan Harrington (Discovery)

Sudjeluju: Ryan Harrington (Discovery Communications), Claire Aguilar (Sheffield Doc/Fest), Hanka Kastelicová (HBO Europe), Catherine Le Clef (CAT&Docs), Leena Pasanen (DOK Leipzig), Hrvoje Hribar (HAVC), Sanja Ravlić (hrvatska predstavnica u Eurimagesu), Maja Jelisić Cooper (Klasik TV), Hrvoje Osvadić (HRUP), Nebojša Slijepčević (DHFR), Martina Petrović (Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA)

Ova rasprava bavit će se neposrednom budućnošću autorskog dokumentarnog filma. Uz znatne rezove sredstava na javnim televizijama i pojavu novih platformi i distribucijskih modela, rasprava će se pozabaviti uočavanjem, razumijevanjem, prihvaćanjem, pa čak i mijenjanjem tih modela. Raspravu će moderirati, ali će u njoj i sudjelovati Ryan Harrington (Discovery Communications) s međunarodnim predstavnicima relevantnih festivala dokumentarnog filma, produkcija i distributera te s lokalnim i regionalnim autorima i predstavnicima institucija. 

Vidimo se u petak, 26. veljače 2016., u 15:00 sati, u Festivalskom centru.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr