27/11/2009

Radionica Programa Nipkow u suradnji s MEDIA deskom Hrvatske od 2. do 6. prosinca 2009., Hotel Dubrovnik, Zagreb.

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Programom Nipkow iz Berlina organizira radionicu naziva Priprema projekta za europsko tržište koja će se od 2. do 6. prosinca 2009. održati u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Zagreb.

Dodatne informacije

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti da će radionicu 3. prosinca voditi istaknuti stručnjaci Martin Blaney iz Screen Internationala, s naglaskom na marketingu i distribuciji filmova za umjetnička/nezavisna kina, te Philipp Hoffmann iz The Match Factoryja, koji će pobliže obraditi aspekte prodaje i marketinga.

U radionici će sudjelovati i hrvatska redateljica Ivona Juka predstavljanjem svoga filmskog projekta Drugi, koji je prošao selekciju Programa Nipkow, ostalim sudionicima i stručnjacima.

Četvrtak, 3. prosinca 2009. s početkom u 10 sati, osmišljen je kao otvoreni dan pa s obzirom na ograničen broj mjesta ljubazno molimo sve zainteresirane, posebno producente s iskustvom, da zaključno s 2. prosincem do 14 sati potvrde svoj dolazak na: martina.petrovic@mediadesk.hr .

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr