14/04/2014

RADIONICA – GAME NOIR - POZIV ZA PRIJAVU!

Ako si ljubitelj film noira i/ili videoigara, onda je radionica Game Noir za tebe!

Dodatne informacije

U Art-kinu Croatia u Rijeci 31. svibnja 2014. godine, u okviru Noir Festivala Zagreb, održava se jednodnevna radionica razvoja idejnog koncepta za videoigru ili web-aplikaciju na temu film noira.

Polaznici ove jednodnevne radionice, koja se održava tijekom Noir Festivala Zagreb, imat će priliku razviti vlastiti koncept videoigre ili aplikacije na temu film noira u okviru modula predavanja te individualnoga i grupnoga rada. Cilj je radionice potaknuti polaznike na razmišljanje o novim stvaralačkim horizontima koje interaktivna tehnologija omogućuje te na razvoj kreativnih projekata namijenjenih široj publici. Zahvaljujući sponzorstvu Machine, prvoga hrvatskog centra za „game dizajn“, po završetku radionice najbolji će projekt biti nagrađen početničkim tečajem programiranja videoigara, što će nagrađenom polazniku omogućiti da i realizira svoj game noir koncept. Radionicu će voditi dr. Jasmina Kallay, scenaristica, spisateljica i stručnjakinja za transmediju i videoigre. Jasmina Kallay je i autorica knjige Gaming Film (British Film Institute/Palgrave Macmillan, 2013.) te transmedijskoga projekta Beat Girl, nominiranoga 2013. za nagradu Emmy

Da bi sudjelovali u radionici, zainteresirani polaznici trebaju do 14. 5. 2014. poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis (300 – 500 riječi) svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju na e-adresu
gamenoir@noirfestival.com.hr. Opisom ideje trebaju biti obuhvaćeni sljedeći segmenti: naracija/tijek radnje, objašnjenje noir teme, način interakcije ili vrsta gameplaya te u slučaju aplikacije komponenta funkcionalnosti. Postupak odabira prijava trajat će do 21. 5. 2014., kada će polaznici biti obaviješteni o rezultatima.

Radionicu su organizirali Art-kino Croatia iz Rijeke, Udruga Filmaktiv te Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr