18/04/2013

Program MEDIA na prvome roku natječaja 29/2012 omogućio potporu četirima hrvatskim filmskim festivalima!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu nedavno je objavila na svojim internetskim stranicama rezultate prvoga roka natječaja za potporu festivalima 29/2012, koji otkrivaju da hrvatski filmski festivali nastavljaju svoju prošlogodišnju uspješnost.

Uz već poduprte filmske manifestacije, hrvatskoj se festivalskoj priči od 2013. pridružuje i Pula Film Festival. Hrvatska se tako našla uz bok Francuskoj i Njemačkoj prema ukupnome broju sufinanciranih filmskih festivala.

Osigurano je ukupno 123.679 eura i to kako slijedi:

  • Zagreb Film Festival – 46.710 eura
  • Motovun Film Festival – 35.969 eura
  • Animafest Zagreb – 21.000 eura
  • Pula Film Festival – 20.000 eura.

Čestitamo na ostvarenim uspjesima te se nadamo da ćete rekorde festivalske potpore i ubuduće nadmašivati!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr