17/12/2019

Producentica Ankica Jurić Tilić sudjeluje u radionici First Cut+

Desk Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske s veseljem objavljuje vijest da producentica Ankica Jurić Tilić, s filmom Zbornica redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, sudjeluje u prvom izdanju radionice First Cut+ u Trstu u siječnju 2020.

First Cut+ novi je program osmišljen u okviru radionice First Cut Lab koji će promovirati 16 dugometražnih filmova u postprodukciji iz zemalja niskog koprodukcijskog kapaciteta s naglaskom na srednjoj i istočnoj Europi. Prvo izdanje održat će se u Trstu za vrijeme trajanja koprodukcijskog događanja Kad istok susretne zapad od 16. do 20. siječnja 2020.

Program je nastao s namjerom povećanja konkurentnosti i raširenosti igranih filmova koji su prethodno bili dijelom radionice First Cut Lab. Ova četverodnevna radionica sudionicima će ponuditi konzultacije s poznatim stručnjacima filmske industrije o temama promidžbe, marketinga, stvaranja najava, pokretanja festivala i prodajnih strategija.

Projekti će biti prikazani i na sesiji Work in Progress u nedjelju, 19. siječnja, u tršćanskoj dvorani Teatro Miela, a jedan od njih imat će priliku osvojiti usluge montaže boje koje nudi poljska tvrtka Orka Films, zajedno s uslugama podnaslova i uslugama dostupnosti filma koje nudi tvrtka Sub-Ti.

Film Zbornica redateljice i scenaristice Sonje Tarokić istražuje sitnu korupciju koja se nalazi na svim hijerarhijskim razinama. Priča je ispripovijedana iz perspektive Anamarije, savjetnice u osnovnoj školi izložene pritisku moćnih grupa osoblja kojima se mora prilagoditi kako ne bi bila poražena. Producentska tvrtka Kinorama d.o.o. uspjela je unutar poziva potpore namijenjene razvoju skupnih projekata osigurati sredstva za ovaj film. Producentica je filma Ankica Jurić Tilić, a premijera se očekuje na proljeće 2020.

Od srca čestitamo Ankici Jurić Tilić na sudjelovanju u ovoj radionici!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr