21/05/2010

Predstavljanje Programa MEDIA 2007 s naglaskom na dobrim i lošim strategijama prilikom ispunjavanja prijavnice natječaja za potporu za razvoj projekata

26. svibnja 2010., u 18 h, u Kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split.

U okviru 3. održavanja Festivala mediteranskog filma Split MEDIA desk Hrvatske organizira radionicu na temu

Predstavljanje Programa MEDIA 2007 s naglaskom na dobrim i lošim strategijama prilikom ispunjavanja prijavnice natječaja za potporu za razvoj projekata

u srijedu, 26. svibnja 2010., s početkom u 18 sati, u Kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split.

O raznovrsnim mehanizmima funkcioniranja i smjernicama Programa, ulozi MEDIA deska Hrvatske te uspješnom ispunjavanju prijavnice natječaja za potporu za razvoj projekata govorit će Martina Petrović, voditeljica MEDIA deska Hrvatske.

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr