02/11/2020

Predavanje “Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije“!

DKE – Uredi MEDIA Hrvatske i Srbije organiziraju predavanje Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije, koje će se održati 11. studenoga u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Dodatne informacije

martina.petrovic@mediadesk.hr

DKE – Uredi MEDIA Hrvatske i Srbije organiziraju predavanje Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije, koje će se održati 11. studenoga u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Valeria Richter (scenaristica i producentica projekata u razvoju) i Helene Granqvist (producentica). Predavanje je usmjereno na ranu fazu razvijanja televizijskih projekata kao ishodište za učinkovitu daljnju prezentaciju projekata na pitching forumima.

Tijekom dvosatnog predavanja koje je koncipirano kao razgovor između producentice i scenaristice, Helene Granqvist i Valeria Richter razgovarat će o načinima testiranja i razvoja TV projekata od početne ideje do faze u kojoj je projekt spreman za predstavljanje na forumima, pitching događanjima, fondovima, televizijama i slično.

Glavni su ciljevi predavanja osvijestiti načine kojima možemo odgovoriti jesu li naši projekti namijenjeni određenom formatu i kako koristiti pitching kao podlogu za pronalaženje inicijalne ideje projekta. Uspješno predstavljanje jedinstvenosti projekata, rizik koji se stvara nakon prezentacije projekta javnosti, postupak pripremanja za prezentaciju i pitching neke su od tema koje će biti u fokusu predavanja.

Predavanje je namijenjeno svim dobnim skupinama filmskih profesionalaca koji su tek na pragu ulaska u svijet televizijske produkcije ili razmišljaju o stvaranju novih TV projekata. U drugom dijelu predavanja sudionici će imati priliku postavljati pitanja.

Helene Granqvist i Valeria Richter su tijekom dugogodišnje karijere stekle iznimnu razinu iskustva u procesu stvaranja međunarodnih filmskih i televizijskih projekata svih žanrova i formata, a zajedno su radile i na nekim projektima kao stručnjakinje za pitching događanja. Tijekom 2014. godine surađivale su i na radionici razvoja mladih talenata za program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu Cannes FF / Directors Fortnight u sklopu koje su se proizvela četiri kratka filma. Helene je trenutačno u fazi produkcije svoga novoga dokumentarnog filma The Perfect Man i dugometražnog igranog filma Don't ask For Permission. Valeria je u fazi produkcije televizijske serije od osam epizoda Next of Kin čija je idejna kreatorica i koscenaristica.

BIOGRAFIJE
Valeria Richter (producentica projekata u razvoju i scenaristica)
Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu na funkcijama savjetovanja, scenaristice, stručnjakinje za pitching te producentice koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savjetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristica TV serije Elisa Viihde i Next of Kin. Tijekom godina razvila je programe poput afirmacije nordijskog žanra za Nordisk Film & TV Fond, POWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Valeria je magistrirala na području filma i medija, članica je Europske filmske akademije (EFA) i ceha Danish Writers' Guild. Trenutačno razvija komediju za žene Fat i akcijski projekt YA Viking, kao i nove formate u suradnji s Helene Granqvist. Sjedište joj je u Kopenhagenu (Danska).

Helene Granqvist je višestruko nagrađivana producentica koja kontinuirano surađuje s filmskim i televizijskim sustavom. Njezini filmovi doživjeli su prikazivanja na Međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Torontu, San Sebastianu, Sundanceu i drugim. U Švedskoj i drugim dijelovima svijeta djeluje kao edukatorica za pitching. Od 2013. godine Helene Granqvist predsjednica je odbora Women in Film & Television International te članica Europske filmske akademije. Sjedište joj je u Švedskoj.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr