16/10/2019

Predavanje Hayley McKenzie: Stvaranje izvanredne televizijske igrane serije

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Zagreb Film Festival pozivaju sve zainteresirane na predavanje renomirane stručnjakinje za razvoj scenarija Hayley McKenzie, što će se održati 11. studenog o. g. u Dokukinu KIC (Ulica Petra Preradovića 5, Zagreb) s početkom u 16:00 sati.

Hayley McKenzie osnivačica je i direktorica tvrtke Script Angel, unutar koje nudi profesionalnu pomoć u razvoju programa za scenariste. Script Angel danas je jedna od vodećih tvrtki u pronalasku i razvoju spisateljskih talenata širom svijeta.

McKenzie ima više od 20 godina iskustva u području razvoja scenarija za dugometražne filmove i televizijske drame, uključujući one pisane za BBC, ITV i Channel 4. Redovito sudjeluje na događanjima u okviru festivala kao što su Cannes Film Festival, Story Expo L.A., Raindance Film Festival i London Comedy Film Festival.

Tijekom predavanja McKenzie će objasniti temeljne razlike između pripovijedanja u igranim filmovima i televizijskim dramskim serijama. Cilj je naučiti kako stvoriti pokretački mehanizam za svoju ideju i kako strukturirati priču kroz više epizoda.

Predavanje će se održati 11. studenog s početkom u 16:00 sati u Dokukinu KIC (Ulica Petra Preradovića 5, Zagreb). Odvijat će se na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Veselimo se vašem dolasku!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr