14/04/2014

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA U OKVIRU NORVEŠKOG FILMSKOG FESTIVALA u Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine!

Asocijacija New Nordic Films organizira godišnji koprodukcijsko-financijski sajam koji će se odvijati tijekom Međunarodnoga filmskog festivala u norveškome gradu Haugesundu od 20. do 21. kolovoza 2014. godine. 

Poziv za prijavu projekata namijenjen je producentima, nacionalnim i regionalnim fondovima te prodajnim zastupnicima koji su u završnoj etapi procesa financiranja igranoga filma te su u potrazi za koproducentom i/ili dodatnim oblicima sufinanciranja.

Cilj je toga dvodnevnog događanja pružanje potpore producentima s filmskim projektima koji imaju određene poveznice s nordijskim zemljama. Odabrani filmski projekti bit će opisani u katalogu; producent i/ili redatelj filma imat će u Haugesundu također mogućnost sedmominutnoga predstavljanja projekta. New Nordic Films nudi besplatnu akreditaciju kao i pokrivanje troškova dvaju noćenja u hotelu za redatelja i producenta svakog odabranog projekta. 

Ove će godine u okviru Festivala u Haugesundu biti organiziran i godišnji sastanak mreže Cine-Regia pa će mnogi predstavnici različitih europskih regionalnih fondova također biti prisutni.

Rok za prijavu: 1. lipnja 2014. godineKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr