15/04/2011

Poziv za prijavu: CICAE uskoro pokreće 8. europski seminar za profesionalce koji rade u art kinima.

CICAE uskoro pokreće 8. europski seminar za profesionalce koji rade u art kinima. Seminar će se održavati od 3. kolovoza do 11. rujna 2011. godine, tijekom Venecijanskoga filmskog festivala.

Rok za prijavu: 31. svibnja 2011.

Koji su ciljevi seminara za kinoprikazivače art filmova?

 • bolje razumijevanje ključnih aspekata ove profesije
 • stjecanje praktičnih znanja koja prenose vodeći europski kinoprikazivači
 • umrežavanje sa 100-ak kolega kinoprikazivača art filmova
 • izradba praktičnih alata i projekata u korist cijele struke
 • jačanje osjećaja sigurnosti u vlastitu profesionalnost te Vašega entuzijazma

Seminar je prilagođen profilu i iskustvu kandidata:

 • juniori – osobe s najmanje jednom godinom rada u području filma, profesionalci s iskustvom u organizaciji festivala, distribuciji, djelatnici institucija branše, koji su spremni pobliže upoznati nezavisni europski filmski sektor ili već posjeduju gotov projekt za pokretanje kina;
 • rukovoditelji – osobe s mnogo godina iskustva u području nezavisnih kina stjecanoga s pozicija kreatora programa ili menadžera.

Sadržaj

Radi se o dvije sesije koje će se izvoditi na 4 jezika: francuskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.

Sesija za juniore (35 polaznika)

Putem predavanja, primjera dobre prakse, praktičnih aktivnosti i rada u grupama obradit će se sljedeće teme: ekonomija, pravo, politika, tehnologija, umrežavanje, osmišljanje programa, razvoj gledalačkoga potencijala, prikupljanje financijskih sredstava, vođenje projekta, komunikacija, marketing i menadžment.

Sesija za rukovoditelje (15 polaznika)

Jedan dan rukovoditelji zajedno s juniorima sudjeluju u seminaru koji obuhvaća područja prava i ekonomije, dok je drugi dan posvećen pitanju jačanja prikazivanja nezavisnih filmova u Europi.

Kotizacija i stipendije

 • puna cijena radionice: 1.400 € za juniore i 600 € za rukovoditelje
 • djelomična stipendija: 826 € za juniore i 354 € za rukovoditelje (s nedostatnim financijskim sredstvima)
 • cjelovita stipendija: 413 € za juniore i 177 € za rukovoditelje (nove članice Programa MEDIA i Hrvatska)

Dvije trećine kandidata primit će stipendiju organizacije radionice (CICAE-e) te će im djelomično (pola iznosa cijene karte) biti plaćeni putni troškovi. Bit će omogućen i popust za smještaj (2 pojedinačna kreveta u istoj sobi za osobe istoga spola).

Kotizacija uključuje:

 • 7 dana radionice: 40 pozvanih stručnjaka, pedagoški materijal i završni sažetak na 4 jezika
 • 7 dana smještaja: polupansion, večernje aktivnosti, domjenke
 • akreditaciju za Venecijanski filmski festival.


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr