17/12/2018

Poziv za potporu namijenjenu sudjelovanju na europskim filmskim sajmovima

Potpora MEDIA Umbrella Stands omogućuje novim tvrtkama, kao i tvrtkama iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta, sudjelovanja na nekim od najvećih audiovizualnih sajmova.

Prijaviteljima će biti omogućen pristup, predstavljanje na štandu i promoviranje različitim uslugama i aktivnostima na sajmovima kao što su:

  • European Film Market za vrijeme Berlinalea
  • sajam Marché International du Film u Cannesu
  • MIPCOMInternational Audiovisual Content Market 
  • MIPTV − International Audiovisual and Digital Content Market
  • Series Mania u Lilleu, u Francuskoj
  • MIFAMarché International du Film d'Animation.

Ciljani prijavitelji: europski profesionalci koji zastupaju male i srednje europske nezavisne tvrtke sa snažnim europskim sadržajem. Potpora će povećati mogućnosti međunarodnog djelovanja i suradnje.

Prijave:

Registracija se obavlja na službenoj stranici media-stands.eu za svaki sajam zasebno, s pojedinačnim rokovima. Uvjeti prijave također se razlikuju ovisno o sajmu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr