02/10/2009

Poziv na info dan na temu: Programi Europske unije – MEDIA 2007 i Kultura 2007– 2013 u ponedjeljak, 12. listopada 2009. u 10 sati, u Informacijskom centru EU, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb.

Poštovane/poštovani,

MEDIA desk Hrvatske i Odjel za kulturnu kontaktnu točku, u suradnji s Delegacijom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, organiziraju zajednički info dan na temu:

Programi Europske unije – MEDIA 2007 i Kultura 2007– 2013

u ponedjeljak, 12. listopada 2009. u 10 sati, u Informacijskom centru Europske unije pri Delegaciji Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb.

O tome kako funkcioniraju dva programa Europske unije, koje su njihove sličnosti, a koje bitne razlike te koje sve mogućnosti pružaju potencijalnim korisnicima, govorit će Anja Jelavić, načelnica Odjela za kulturnu kontaktnu točku i Martina Petrović, voditeljica MEDIA deska Hrvatske.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do 09. listopada 2009. i to na e-mail adresu: martina.petrovic@mediadesk.hr

Program događanja nalazi se u privitku.

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr