19/06/2019

Potprogram MEDIA podupire projekt igranog filma „Črna mati zemla“ produkcijske kuće Antitalent iznosom od 50.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 22/2018).

U okviru prvog poziva za razvoj pojedinačnih projekata Hrvatska se našla na listi 65 odobrenih projekata iz 22 zemlje članice Potprograma MEDIA. 

Potprogram MEDIA odobrio je potporu u vrijednosti od 50.000 eura projektu adaptacije hvaljenog romana „Črna mati zemla“ u produkciji Antitalenta. Adaptaciju romana režirat će Rok Biček, koji je, uz autora romana Kristiana Novaka i Marija Kozinu kao suradnika na scenariju, ujedno koscenarist. Producenti su filma Danijel Pek, Maja Pek i Katarina Prpić.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) projekt je ocijenila sljedećim riječima (EACEA 22/2018):

„Svijet priče prikazan je kroz prizmu glavnog lika, organski spajajući stvarnost i dječju maštu. Glavni su likovi zaokruženi i bogati, njihov je razvoj jasan i motiviran. Elementi horora odgovaraju priči jer odražavaju šire društvene okolnosti. Redateljska vizija projekta vrlo je jasna i dotiče se svih scenarijskih aspekata. Izražen je i međunarodni potencijal projekta.

Prepoznate su razvojne potrebe projekta. Prijavitelj je svjestan tržišta, a predložena distribucijska strategija je realistična. Financijska je strategija primjerena. Interes za projekt već su iskazali različiti koproducenti i regionalni fondovi.“

Iskrene čestitke produkcijskoj kući Antitalent!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr