09/11/2020

Potprogram MEDIA podržao Animafest Zagreb i projekt „CEE Animation Festival Network“ s ukupnim iznosom od 88.000 eura!

U sklopu prvog poziva namijenjenog sufinanciranju mreža festivala (EACEA 24/2019) Animafest Zagreb (putem Hulahop d.o.o.) osigurao je potporu za projekt CEE Animation Festival Network u iznosu od  88.000 eura, od čega je Festival ostvario potporu od 16.397 eura!

U sklopu prvog poziva namijenjenog sufinanciranju mreža festivala (EACEA 24/2019) Animafest Zagreb osigurao je potporu za projekt CEE Animation Festival Network u iznosu od  88.000 eura, od čega je Festival ostvario potporu od 16.397 eura!

Poziv za sufinanciranje projekata mreže festivala prvi je takav poziv, a jedan od odobrenih projekata upravo je CEE Animation Festival Network čiji je nositelj i prijavitelj hrvatski festival animacije – Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb. Za usporedbu, podržano je ukupno 6 projekata od toga 3 projekta koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta (Austrija, Danska i Nizozemska), 2 projekta koji dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta (Češka i Hrvatska) te 1 projekt koji dolazi iz zemlje visokog produkcijskog kapaciteta (Njemačka).

Uz Animafest Zagreb - prijavitelja projekta, sudjeluju i partneri: Anifilm (Češka), Animest (Rumunjska), Fest Anča (Slovačka) i Animateka (Slovenija). Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu je ocijenila sljedećim riječima:

Inicijativa CEE Animation Festival Networkima snažnu viziju i ciljeve koji se temelje na dugogodišnjoj suradnji članova svih prijavljenih festivala. Mreža se želi orijentirati na poticanje razmjene i cirkulacije animiranih filmova unutar zemalja koje sudjeluju u projektu i inozemstvu. Odgovornost pojedinog organizacijskog tima festivala ravnomjerno je raspoređena u projektu. Razvoj publike i održavanje radionica te razmjena rezultata između festivala svakako su jedne od važnijih značajki ovog projekta.

Cjelokupnom timu Animafesta Zagreb te partnerima - Animestu, Festu Anča, Animateci i Anifilmu - od srca upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr