07/05/2018

Potprogram MEDIA i Europski filmski forum i ove godine u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA i Europski filmski forum u okviru 71. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu.

Na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA svakodnevno će se od 10. do 16. svibnja o. g. ili u jutarnjim (9:30 sati) ili u poslijepodnevnim terminima (17:30 sati) predstavljati primjeri dobre prakse, projekti koje MEDIA sufinancira s naglaskom na strategijama povećanja broja gledatelja, tj. publike, financiranju, koprodukcijama, distribuciji i razvoju talenata.

Europski filmski forum održat će se 14. svibnja o. g. i to od 15:00 do 17:30 sati u prostorijama Salon des Ambassadeurs. Fokus foruma bit će na osnaživanju mreža i suradnje u kontekstu porasta publike, naročito u pogledu europskih audiovizualnih djela. Samomu forumu prethodit će konferencija na temu financiranja koja će se odvijati od 10:00 do 11:30 i to na terasi Festivala.

Također panel na temu „Koprodukcije izvan Europe: uloga međunarodnih koprodukcijskih fondova“ održat će se 12. svibnja o. g. od 15:00 do 17:15 sati na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.

Svoj dolazak potvrdila je i gđa Mariya Gabriel, europska povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo pri Europskoj komisiji, koja je nedavno bila u svome prvom službenom posjetu Hrvatskoj i to u okviru obilježavanja 10. godišnjice hrvatskoga sudjelovanja u Potprogramu MEDIA.

Više informacija: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/media-events-71st-cannes-film-festival.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr