01/03/2019

Panel-diskusija: "Koprodukcije ne padaju s Marsa" uoči premijere filma "Moj dida je pao s Marsa"

Dječji znanstvenofantastični film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim bit će premijerno prikazan 18. ožujka u Zagrebu. Prigodom svečane premijere održat će se panel-diskusija na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.

Panel-diskusija "Koprodukcije ne padaju s Marsa" bit će posvećena koprodukcijskim prilikama između Norveške i Hrvatske, pozivajući se na iskustvo rada na dječjem filmu "Moj dida je pao s Marsa". Panel je organiziran u suradnji s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, hrvatskom producentskom kućom Studio dim, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE – Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

Panel će se održati 18. ožujka u 11 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti. Razgovori će se odvijati engleskom jeziku.

Program panela:

  1. Mogućnosti koprodukcija s Norveškom

Panelisti: producent Nicholas Sando (Filmbin), producentica Darija Kulenović (Studio dim), skladatelj Stein Berge Svendsen

Okosnicu panela čini pronalaženje koprodukcijskih partnera i održavanje dobrog partnerstva, pri čemu će se predstaviti Norveški filmski institut i regionalni fond Filminvest, uz poseban osvrt na produkcijske i postprodukcijske mogućnosti u norveškom gradu Lillehammeru.

  1. Primjer dobre prakse: Kako je dida naučio hrvatski

Panelisti: glumac Nils Ole Oftebro, redatelj Dražen Žarković, redateljica i producentica Marina Andree Škop (Studio dim), oblikovatelj zvuka Daniel Angyal

Razgovor će se dotaknuti produkcijskih uvjeta pri snimanju filma "Moj dida je pao s Marsa", pripreme i postprodukcije "na daljinu", montaže na stranom jeziku, osmišljavanja filmske glazbe za specifičnu temu, glumačkih priprema te mnogih drugih filmskih aspekata.

Film "Moj dida je pao s Marsa" potpomognut je sredstvima Potprograma MEDIA u okviru potpore za razvoj pojedinačnog projekta.

Panele će moderirati voditeljica Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović.

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr