23/09/2022

Panel - diskusija „Kino danas - stvaranje i obrazovanje nove publike“ u sklopu 40. Golden Rose Film Festivala u Varni!

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA RH, sudjeluje na panel- diskusiji „Kino danas – stvaranje i obrazovanje nove publike" koja će se održati 27. rujna o.g. u sklopu 40. izdanja Golden Rose Film Festivala u Varni!

Dodatne informacije

Na inicijativu DKE – Ureda MEDIA Bugarske, u sklopu 40. izdanja Golden Rose Film Festivala u Varni, u Bugarskoj, 27. rujna o.g. održat će se panel - diskusija „Kino danas – stvaranje i obrazovanje nove publike “.

U fokusu događanja je nužnost obraćanja posebne pozornosti na netradicionalne oblike filmskog obrazovanja, kao i njihove adekvatne primjene. Osim toga, ova će panel - diskusija razmotriti pitanje važnosti pozicije kino dvorana i škola unutar čitavog lanca AV industrije, raspravljajući pritom o kapacitetu koji Potprogram MEDIA nudi za podupiranje razvoja sličnih aktivnosti i projekata.

Kako doprijeti do nove publike – posebno do one mlade, koja je uloga kina u izgradnji dobrog ukusa i vjerne gledateljske publike, koji su izazovi s kojima se susreću tradicionalna kina u odnosu na online okruženje?

U sklopu događanja predstavit će se također dobre prakse i projekti iz regije, a koji su realizirani uz potporu Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa.

U sklopu događanja sudjelovat će:

  • Ralitsa Assenova (“Arte Urbana Collectif” – CinEd – European Cinema Education for Youth - Sofija)
  • Anna Kasimati (DKE - Ured MEDIA Grčke)
  • Kamen Balkanski (DKE - Ured MEDIA Bugarske)
  • Hristo Hristozov (Cinema House – Sofija)
  • Ivana Mirchevska (DKE - Ured MEDIA Sjeverne Makedonije)
  • Martina Petrović (DKE - Ured MEDIA Hrvatske)
  • Mira Staleva (Resonance Cinema – Cultural Hub for Curios Minds” / projekt – Cinema House – Sofija)

Događanje je organizirano u suradnji s DKE - Uredima MEDIA iz Grčke, Hrvatske i  Sjeverne Makedonije.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]