03/09/2021

Otvorene su prijave za „Transnacionalno predstavljanje projekata - poziv za europski korazvoj dokumentarnih projekata“

DKE - Uredi MEDIA iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Hrvatske, Irske, Italije, Njemačke, Portugala i Rumunjske,  organiziraju „Transnacionalno predstavljanje projekata - europski korazvoj dokumentarnih projekata" koji će se održati 28. rujna 2021. godine od 10.30. do 13.00. sati!

Dodatne informacije

DKE - Uredi MEDIA iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Hrvatske, Irske, Italije, Poljske, Portugala i Rumunjske, organiziraju događanje „Transnacionalno predstavljanje projekata" vezano uz europski korazvoj  dokumentarnih projekata koje će se održati 28. rujna 2021. godine od 10.30. do 13.00. sati.

„Transnacionalno predstavaljanje projekata“ je namijenjeno svim europskim nezavisnim producentskim tvrtkama koje kao voditelji projekta (koordinatori) trenutno pripremaju prijavu u okviru poziva „Europski korazvoj“ s rokom prijave:  17.studenog 2021. godine.

Poziv „Europski korazvoj“ podrazumijeva prijavu jednog filma ili TV serije od strane dvije producentske tvrtke čije je sjedište u barem dvije različite zemlje članice Potprograma MEDIA.

Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje projekte za sudjelovanje u sklopu "Transnacionalno predstavljanje projekata vezano uz europski korazvoj“ koji će se održati 28. rujna 2021. godine od 10.30 do 13.00 sati.

Ukoliko ste u potrazi za koproducentom koji će zajedno s vama prijaviti vaš dokumentarni projekt ili TV seriju, onda je potrebno ispuniti obrazac za prijavu najkasnije do 5. rujna 2021. godine.

Također, prijave su otvorene za timove producenata i redatelja!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr