23/09/2021

Otvorene su prijave za sudjelovanje na online događanju „Transnacionalno predstavljanje projekata - poziv za europski korazvoj dokumentarnih projekata“

DKE - Uredi MEDIA iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Hrvatske, Irske, Italije, Njemačke, Portugala, Rumunjske i Španjolske pozivaju vas na online predstavljanje deset dokumentarnih projekata koji će se prijaviti u okviru poziva „Europski korazvoj“ .

„Transnacionalno predstavljanje projekata“ je namijenjeno svim zainteresiranim producentima koji žele sudjelovati u predstavljanju odabranih projekata te se eventualno pridružiti navedenim projektima u ulozi partnera u sklopu poziva „Europski korazvoj“ s rokom prijave 17.studenog 2021. godine.

Poziv „Europski korazvoj“ podrazumijeva prijavu jednog filma ili TV serije minimalno od strane dvije producentske tvrtke čije je sjedište u barem dvije različite zemlje članice Potprograma MEDIA.

„Transnacionalno predstavljanje projekata“ održat će se online, 28. rujna 2021. o.g., od 10.30. do 13.00. sati u sklopu kojeg će se predstaviti sljedeći projekti:

  • 9 Muse srl, Paper Revolution (IT)
  • Berlin Producers Media GmbH, Pickers (DE)
  • Bizef Produzione, Europe on Fire (IT)
  • Februar Film, Guardians of Résistance (DE)
  • Gambit Pictures, John Lennon’s Island: Utopia Lost (IE)
  • Harvest Film, Chris Watson A Journey in Sound (IE)
  • Jyoti Film, Moral Fiber (DE)
  • Siggi Production, The Simulation Game (DA)
  • StoryBay, Nightdrifters (DE)
  • The Family, Sinners (IT)

Pozivamo sve zainteresirane, koji žele sudjelovati u navedenom događanju, da se prijave putem ove poveznice  zaključno do 26.rujna 2021. godine.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]