08/10/2019

Otvorene prijave za radionicu "Televizijsko pripovijedanje"

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu koja će se održavati od 10. do 12. studenog unutar ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel.

Cilj je radionice širenje znanja i razumijevanja sudionika za televizijsko pripovijedanje te unaprjeđenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Ova trodnevna radionica održavat će se u Zagrebu od 10. do 12. studenog 2019. u okviru Zagreb Film Festivala, a uključivat će sudjelovanje 6 timova (3 iz Hrvatske te 3 iz Srbije). Timovi podrazumijevaju sudjelovanje producenta i scenarista ili redatelja projekta.

Rok za prijavu je 31. listopad 2019.

UVJETI PRIJAVE:

životopis (najviše jedna stranica)

motivacijsko pismo (najviše jedna stranica)

prošireni scenoslijed (treatment) od dvije do deset stranica.

Sudionici mogu dodatno poslati i scenarij prve (pilot-) epizode ili predložak scena ako scenarij za prvu epizodu nije dovršen.

Prošireni scenoslijed obvezno treba uključivati:

 • naslov serije
 • format serije
 • žanr serije
 • logline
 • pitch (jedna stranica)
 • biografije likova
 • sažetak epizoda
 • ideje za daljnje sezone
 • temu serije
 • mjesto i vrijeme radnje
 • stil i ton.

Više informacija na ovoj poveznici: Kako pripremiti prošireni scenoslijed

Radionica će se ponajprije baviti televizijskim pripovijedanjem, pripremom projekata za tržište i pronalaženjem koproducenata. Televizijsko pripovijedanje uključuje evaluaciju projekta, s naglaskom na procjeni njegove prikladnosti televizijskom formatu, zatim žanr u TV serijama, razvoj likova, pokretače same priče, razlike u strukturiranju serijske i epizodne priče i njihov suodnos, ideje za daljnje sezone, mjesto i vrijeme radnje te stil i ton serije.

Radionica će obuhvatiti kombinaciju pojedinačnih prezentacija svim timovima (detaljnija analiza pojedinačnih projekata i pružanje savjeta za njihovo poboljšanje), zajedničku diskusiju te vrijeme potrebno za razvoj svakog projekta.

Službeni jezik radionice je engleski. Sudjelovanje je besplatno.

Tražene materijale na engleskom jeziku pošaljite, molimo, na adresu e-pošte: martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom „Prijava za televizijsko pripovijedanje“.

Za sva pitanja i nejasnoće stojimo na raspolaganju:

martina.petrovic@mediadesk.hr

asistent@mediadesk.hr.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr