18/10/2020

Otvorene prijave za individualne konzultacije s Valerijom Richter i Helene Granqvist!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira predavanje "Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije". Nakon predavanja organizirat će se rad u grupi te individualne konzultacije. Postoji mogućnost prijave timova koji podrazumijevaju sudjelovanje producenta i scenarista ili redatelja projekta.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira predavanje "Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije". Dvosatno predavanje zamišljeno je kao razgovor između Valerije Richer i Helene Granqvist, producentica, scenaristica i stručnjakinja za pitching, koje će se, među inima, baviti načinom pripreme i testiranja početne ideje projekta do faze kada se projekt može predstaviti na forumima, ispred donositelja odluka i predstavnika filmskih fondova/centara. Glavni su ciljevi predavanja izraditi presjek strategije kako ispravno analizirati svoj projekt te kako ga usmjeriti u smjeru koji će biti od pomoći u daljnjem razvoju projekta.

Ovogodišnje predavanje u sklopu Zagreb Film Festivala pružit će polaznicima dodatnu mogućnostindividualne konzultacije. Riječ je o individualnim konzultacijama u sklopu kojih će polaznici moći proširiti svoje znanje i razumijevanje za televizijsko pripovijedanje te unapređenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Individualne konzultacije namijenjene su svim skupinama filmskih djelatnika i profesionalaca, posebno onima koji su tek započeli ili planiraju započeti vlastite karijere usmjerene na televizijsku produkciju u području scenarija, režija ili produkcije projekata.

Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu na funkcijama savjetovanja, scenaristice, stručnjakinje za pitching te producentice koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savjetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristica TV serije Elisa Viihde i Next of Kin. Tijekom godina razvila je programe poput afirmacije nordijskog žanra za Nordisk Film & TV Fond, POWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Valeria je magistrirala na području filma i medija, članica je Europske filmske akademije (EFA) i ceha Danish Writers' Guild. Trenutačno razvija komediju za žene Fat i akcijski projekt YA Viking, kao i nove formate u suradnji s Helene Granqvist. Sjedište joj je u Kopenhagenu (Danska).

Helene Granqvist je višestruko nagrađivana producentica koja kontinuirano surađuje s filmskim i televizijskim sustavom. Njezini filmovi doživjeli su prikazivanja na Međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Torontu, San Sebastianu, Sundanceu i drugim. U Švedskoj i drugim dijelovima svijeta djeluje kao edukatorica za pitching. Od 2013. godine Helene Granqvist predsjednica je odbora Women in Film & Television International te članica Europske filmske akademije. Sjedište joj je u Švedskoj.

Rok za prijavu za individualne konzultacije je 6. studenoga 2020. godine!

UVJETI PRIJAVE:

  • Sinopsis (maksimalno 1 stranica) 
  • Životopis (maksimalno 2 stranice)
  • Motivacijsko pismo (s fokusom na izazove s kojima se susrećete kao stvaraoci)
  • Detalji TV serije (naslov serije, format serije, žanr serije i logline)

Svi zainteresirani za individualne konzultacije prethodno trebaju sudjelovati i na predavanju koje će se održati 11. studenoga od 11 do 13 sati. Nakon predavanja organizirat će se rad u grupi te individualne konzultacije. Postoji mogućnost prijave timova koji podrazumijevaju sudjelovanje producenta i scenarista ili redatelja projekta.

Službeni jezik radionice i konzultacija je engleski.

Tražene materijale na engleskom jeziku pošaljite, molimo, na adresu e-pošte: martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom „Individualne konzultacije“.

Za sva pitanja i nejasnoće stojimo na raspolaganju: martina.petrovic@mediadesk.hr.

Predavanje i konzultacije održavat će se putem zoom poveznica koje ćemo na vrijeme službeno objaviti.

Vaš DKE - Ureda MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr