21/12/2012

Osvrt na radionicu MEDIA – TRANSMEDIA održanu13. i 14. prosinca 2012. godine u Rijeci

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Art kinom Croatia organizirao je radionicu MEDIA – TRANSMEDIA, koja se 13. i 14. prosinca 2012. održavala u Rijeci.

Prvoga dana radionice sudionici su imali priliku upoznati se s novostima Programa MEDIA – Kreativna Europa te detaljima natječajnih prijavnica što se odnose na razvoj filmskoga projekta. Sudionici su također bili u mogućnosti steći uvid u pravilno ispunjavanje prijavnica putem primjera dobre i loše prakse i to tijekom individualnih susreta.

Drugi je dan bio posvećen području transmedije, odnosno koncipiranju i pisanju projekata toga predznaka. Dr. sc. Jasmina Kallay (doktorat iz područja filma, scenarija i digitalnih/novih medija) pružila je sudionicima uvod u narav i mehanizme transmedijskih kategorija te im pripomogla u osmišljavanju i realizaciji vlastitih projekata za vrijeme odvijanja same radionice.

MEDIA desk Hrvatske zahvaljuje Art kinu Croatia te riječkim filmašicama i filmašima na srdačnoj dobrodošlici. Koristimo također prigodu za najavu novoga istovrsnog druženja u 2013. godini!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr