17/06/2011

Osvrt na radionicu Koprodukcija, prezentacija i pitching koja se od 2. do 4. lipnja 2011. godine održavala u okviru Animafesta Zagreb

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Animafestom Zagreb organizirao je radionicu Koprodukcija, prezentacija i pitching koja se od 2. do 4. lipnja 2011. godine održavala u prostorijama male dvorane Kina Tuškanac.

Trodnevnom su radionicom bili obuhvaćeni svi aspekti koprodukcije, prezentacije i pitchinga animiranih projekata, od toga što producenti/redatelji/tzv. produkcijski menadžeri trebaju znati kada odluče ući u koprodukciju, s posebnim naglaskom na financijskim modelima te izradbi poslovnoga plana, do tematiziranja zahtjeva predstavnika televizija, distributera i investitora upućenih producentima u kontekstu pitchinga.

Gosti predavači bili su Mike Robinson i Joan Lofts, etablirani predavači radionice o animaciji jedinstvenoga naziva CARTOON, koju sufinancira i Program MEDIA.

Žiri koji su činili Joan Lofts, Mike Robinson i Vanja Andrijević (producentica, Bonobo studio) jednoglasno je odlučio da je, od ukupno šest prijavljenih projekata, pobjednik ovogodišnjega Animafest Proa Džungla mađarskoga autora Tibora Banoczkija, kojemu je na završnoj večeri Festivala uručena nagrada u iznosu od 3.000 eura.

Ovom prigodom MEDIA desk Hrvatske želi zahvaliti MEDIA desku Slovenije za omogućivanje sudjelovanja 20-ak slovenskih animatora u ovome događanju.

Tijek i sadržaj radionice najavljeni su i detaljno predstavljeni u emisiji Hrvatske radiotelevizije Putem europskih fondova.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr