29/10/2020

Online webinar „Studija slučaja - koprodukcija filma Wolfwalkers“

DKE - Uredi MEDIA Irske i Velike Britanije organiziraju online webinar Studija slučaja – koprodukcija filma Wolfwalkers.

Dodatne informacije

DKE - Uredi MEDIA Irske i Velike Britanije organiziraju online webinar Studija slučaja – koprodukcija filma Wolfwalkers koji će se održati 5. studenoga 2020. godine u 12 sati na platformi Zoom. Predavanje će biti prilagođeno osobama s oštećenjem sluha, a tijekom predavanja bit će prisutna osoba koja će prevoditi na irski znakovni jezik.

Film Wolfwalkers četvrti je animirani projekt irske tvrtke Cartoon Saloon koji je ostvario potpore za razvoj skupnih projekata u sklopu natječaja Potprograma MEDIA. Wolfwalkers je 2018. godine prodao prava za prikazivanje Apple TV-u, 2020. imao je premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a irska distribucijska kompanija Wildcard Distribution otkupila je prava za prikazivanje filma u kinima Irske i Velike Britanije s početkom od 3. listopada 2020. godine.

Animirani film Wolfwalkers ručno je crtani animirani film o Robynu, mladom lovcu koji s ocem dolazi u Irsku kako bi iskorijenio posljednji čopor vukova. Nakon što spasi irsku djevojku Mebh, Robyn shvaća važnost Wolfwalkera. Film je prvi animirani projekt u koprodukciji Apple TV-a, što ovu studiju slučaja čini još zanimljivijom i relevantnijom.

Govornici webinara su Paul Young i Gerry Shirren iz tvrtke Cartoon Saloon, a predavanje će se održati 5. studenoga 2020. godine. Sudjelovanje na webinaru je besplatno uz prethodnu registraciju.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr