08/07/2020

Omogućeno gledanje EAVE-ovih online diskusija

U cilju transparentnijeg predstavljanja svog djelokruga i programa EAVE omogućuje gledanje online diskusija s renomiranim stručnjacima filmske industrije koji raspravljaju o bitnim temama iz područja marketinga i produkcije.

Dodatne informacije

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) jedan je od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji, u čijem je fokusu njihovo profesionalno usavršavanje, razvoj projekata i ostvarivanje kontakata. U cilju transparentnijeg predstavljanja svog djelokruga i programa EAVE omogućuje gledanje online diskusija (putem kanala Vimeo) s renomiranim stručnjacima filmske industrije koji raspravljaju o bitnim temama iz područja marketinga i produkcije.

Koristimo priliku predstaviti vam nekoliko sljedećih predavanja i razgovora.

EAVE PED TALK u suradnji s DKE – Uredom MEDIA iz Njemačke (Berlin-Brandenburg):

Sarah Calderón, EAVE-ova stručnjakinja za marketing:

„Promidžba, digitalna tranzicija i online tržišta“ – dostupno do 14. 7. na poveznici: https://vimeo.com/433981040

Sarah Calderón (The Film Agency) podijelila je s nama specifičnost vlastita pogleda na digitalnu tranziciju s kojom se trenutno suočava cijela filmska industrija:

„Kako bismo bolje razumjeli sadašnju situaciju i ključne elemente koji će oblikovati budućnost industrije, pružen nam je pogled na konkretna iskustva i najnovije studije slučajeva na Međunarodnom filmskom sajmu u Cannesu 2020. i Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju (oba u online izdanju) kao i na prikupljene primjere virtualnih kina, kinodogađanja s društvenim distanciranjem te promidžbene inicijative koje uključuju nove prodajne argumente.“

EAVE-ova predavanja u suradnji s Međunarodnim filmskim sajmom u Cannesu 2020.:

Lise Lense-Møller, EAVE-ova voditeljica studija

„Smjernice za koprodukciju“ – dostupno do 13. 7. na poveznici: https://vimeo.com/432405783

Rasprava „Smjernice za koprodukciju“ objašnjava kako suradnja postaje „novo normalno“ i odgovara na pitanje kako i zašto koproducirati pružajući opsežan pregled svih mogućnosti i zapreka. Cilj je diskusije olakšati živote koproducenata omogućivanjem uvida u temeljna pravila i obveze koji proizlaze iz takvog oblika suradnje.

Roshanak Behesht Nedjad, EAVE-ova voditeljica grupa

„Brendiranje sebe i svojih projekata“ – dostupno do 13. 7. na poveznici: https://vimeo.com/432406238

Diskusija nudi odgovore na sljedeća pitanja:

Kako se pripremiti za sastanke s financijerima, koproducentima i prodajnim zastupnicima?, Koje informacije treba podijeliti s njima – kada i kako?, Kako izvršiti analizu svog projekta uključujući bitne činjenice potrebne za prezentaciju?, Koje su informacije bitne?, Postoji li razlika između unaprijed dogovorenih i spontanih sastanaka?, Kada pitchati, a kada ne?

EAVE-ova majstorska radionica u suradnji s programom „Shoot the Book!“:

razgovor s polaznikom EAVE-ova programa usavršavanja Edom Guineyem (Element Pictures) i Benom Crollom (Variety) o audiovizualnoj adaptaciji Normalni ljudi na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=Ef5lbD1IoL

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr