01/02/2021

Održano virtualno izdanje „out of the box“ koprodukcijskog sajma WEMW-a!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je virtualno izdanje „out of the box“ koprodukcijskog sajma When East Meets West/Kad Istok susretne Zapad uspješno održano od 25. do 29. siječnja 2021. godine.

Dodatne informacije

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je virtualno izdanje „out of the box“ koprodukcijskog sajma When East Meets West/Kad Istok susretne Zapad uspješno održano od 25. do 29. siječnja 2021. godine.

Iako virtualno, ovogodišnje izdanje "out of the box" okupilo je gotovo 700 filmskih profesionalaca iz čak 56 zemalja te je iznenadilo širokom ponudom aktivnosti, od tradicionalne prezentacije odabranih projekata, inspirativnih predavanja i studija slučaja 'uživo', odnosno u stvarnom vremenu, do potpuno novih i zabavnih, a u svrhu što boljeg povezivanja i umrežavanja

Događanja su bila podijeljena u tzv. dvije virtualne sobe:

1) MAINSTAGE (prijenosi uživo/otvoreni za sve sudionike) te

2) BACKSTAGE (radionice/sesije/sastanci koji su usmjereni na ograničen i odabran broj sudionika).

Dodijeljeno je ukupno 17 nagrada, među kojima posebno ističemo nagradu „Flow Digital Cinema Award“ u sklopu Last Stop Trieste (dokumentarni projekti u završnoj fazi), a koja je dodijeljena projektu „Muzej revolucije“ redatelja, scenarista i snimatelja Srđana Keče i montažerke Hrvoslave Brkušić, koji su producirali Vanja Jambrović (Udruga Restart) i Srđan Keča (Uzrok/Srbija), a koproducirali Lukás Kokes i Pavla Janoušková Kubečková (Nutprodukce/Češka)!

Podsjetimo, projekt „Muzej revolucije" prepoznao je i podržao u fazi razvoja Potprogram MEDIA 2019. godine.

Svakako želimo istaknuti i sudjelovanje hrvatskih predstavnika i projekata, i to redom:

„Kućna prašina“ autorice i redateljice Nine Violić te producentica Vanje Sremac i Zdenke Gold (Spiritus Movens) u sklopu programa FirstCut+,

„Demokracija je za odrasle“ redateljice i producentice Ivane Kragić Marinić i scenarista Nikola Kuprešanina u sklopu programa MIDPOINT Institute Shorts te

„Tvornice radnicima“ redatelja, scenarista i snimatelja Srđana Kovačevića te montažera Damira Čučića, koji nastaje u produkciji  Fade Ina (Sabina Krešić, Luka Venturin) u sklopu programa Last Stop Trieste.

U ekskluzivnom intervju za program usavršavanja EAVE Alessandro Gropplero, voditelj koprodukcijskog sajma, podijelio je s nama kako se digitalni prijelaz tzv. out of the box pažljivo promišljao i razvijao „iza kulisa“: Nakon toliko tjedana intenzivnog rada i kreativnog razmišljanja, iznimno smo sretni kada vidimo da je ovo posebno izdanje WEMW-a „out of the box“ uspjelo. Radilo se o posebnoj kombinaciji visokokvalitetnog sadržaja, kuriranja, zabave i inovacija koja je omogućila povezivanje gotovo 700 stručnjaka iz 56 zemalja u sklopu tog istog digitalnog svijeta, s osjećajem stvarne povezanosti, izvan bilo koje virtualne granice.

Kako biste doznali više, posjetite poveznicu:

EAVE intervju: Alessandro Gropplero

Od srca čestitamo svima na sudjelovanju, a posebno Vanji Jambrović (Udruga Restart) te Srđanu Keči (Uzrok/Serbija) na dodijeljenoj nagradi!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr