23/07/2020

Odabrani polaznici radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje polaznike radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje polaznike radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Radionica će se održavati od 27. do 30. srpnja i to u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, a u fokusu će biti pružanje smjernica te adekvatnih odgovora na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i prezentacije vlastitog projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti – publici.

Za provođenje radionice zadužena je hrvatska producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), a u određenom opsegu i Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

Odabrano je 9 polaznika, odnosno 7 projekata:

  1. Marinela Brala: „Utrka za snovima“
  2. Lucija Bosančić: „Bura“
  3. Dinko Božanić i Ivan Perić: „Tango Siesta“
  4. Ivana Kragić i Ivana Vuković: „#Instaprije“
  5. Petar Vukičević: „Srpanjsko sunce“
  6. Tin Mihaljević: „Tostućnost“
  7. Anita Čeko: „Dio ekipe“.

S obzirom na trenutnu situaciju i preporuke stožera, radionica će se održavati u online izdanju 27. – 30. srpnja kako bi se svim polaznicima olakšalo sudjelovanje.

Pitching forum će se održati 30. srpnja s početkom u 12 sati.

Iskrene čestitke svima!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr