15/09/2020

Odabrani hrvatski i irski producenti u okviru posebnog programa radionice EAVE!

DKE - Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje kako je u okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka odabrano 5 hrvatskih i 5 irskih producenata koji će sudjelovati u drugoj i trećoj sesiji programa usavršavanja EAVE za producente 2020.

U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka odabrano je 5 hrvatskih i 5 irskih producenata koji će sudjelovati u drugoj i trećoj sesiji programa usavršavanja EAVE za producente 2020., a s ciljem razvoja vlastitih projekata, profesionalnih vještina, međusobnog povezivanja te upoznavanja s ostalim sudionicima radionice EAVE.

Pojedini će se irski i hrvatski producenti pridružiti svojim projektom, dok će ostali prisustvovati s ciljem profesionalnog usavršavanja. Tijekom radionica bit će im omogućeno sudjelovanje u plenarnim sesijama, a dok će u malim grupama raditi na razvoju vlastitih projekata, strukturalnom razvoju vlastitih tvrtki i karijera.

Odabrani producenti iz Hrvatske i Irske su:

David Burke, Dot Television, Irska

Ciaran Charles, Rockal Films, Irska

Ben Evans James, Irska

Nikolina Hrga, Kome, Hrvatska

Morana Ikić Komljenović, Little Red Dot, Hrvatska

Zoran Krema, Okodoko, Hrvatska

Sabina Krešić, Fade In / Okodoko, Hrvatska

Borko Novitović, Filmaktiv, Hrvatska

Darach Ó Tuairisg, Fíbín Media, Irska

Clifford Parrott, Magpie 6 Media, Irska

Grupu hrvatskih i irskih producenata vodit će iskusni njemački producent Titus Kreyenberg (voditelj produkcijske kuće unafilm), nekoliko stručnjaka za analizu scenarija, razvoj i financiranje produkcije, stručnjaci za pravne aspekte koprodukcije, marketing i pitching, plasman te druge relevantne teme.  

Radionice će se održavati tijekom rujna i listopada 2020. (u internetskom izdanju u Galwayu, u Irskoj) i u prosincu 2020. u Opatiji i Rijeci, u Hrvatskoj.

Partneri:

Hrvatska: Hrvatski audiovizualni centar, Grad Rijeka, Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske.

Irska: Fís Éireann / Screen Ireland, Greasán na Meán, Screen Skills Ireland, BAI, TG4, Desk Kreativne Europe Irske – Ured MEDIA Galway i Danú Media.

Odabranim polaznicima iz Hrvatske i Irske upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr