17/09/2012

Objavljeni rezultati

Objavljeni rezultati drugoga roka natječaja u kategoriji potpore razvoja pojedinačnoga projekta, festivala i kontinuiranoga usavršavanja!

MEDIA desk Hrvatske s velikim zadovoljstvom najavljuje uspješan početak radnog tromjesečja i to sljedećim rezultatima natječaja:
 

Mjesto u kategoriji potpore kontinuiranom usavršavanju na natječaju 05/2012, među 52 odobrena programa, prvi je put pronašao i jedan hrvatski projekt!

Radi se o šestodnevnoj radionici ZagrebDox Pro podijeljenoj u tri modula: crash course, reality check i phone box, koja se održava tijekom festivala ZagrebDox. Cilj je radionice maksimalno iskoristiti raznovrsnu festivalsku ponudu kao i aktivnosti koje se odnose na umrežavanje filmskih profesionalaca. Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu radionici je dodijelila cjelokupna tražena sredstva u iznosu od 24.000 eura za održavanje u 2013. te 24.000 eura za održavanje u 2014. godini.

U kategoriji potpore razvoju pojedinačnoga projekta u okviru drugoga roka natječaja 21/2011 Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu prepoznala je vrijednost i kvalitetu filma Srce mesara, producentske tvrtke Propeler film d.o.o. i redatelja Antonija Nuića, koji je poduprla iznosom od 30.200 eura. U obrazloženju Agencije naglašene su specifične odlike filma:

„Radi se o kvalitetnoj i suptilnoj komediji pozitivnoga gledišta na trenutne socijalne tranzicije. Nadalje, vrijednost projekta čine koprodukcije s nekoliko zemalja kao i jasno istaknute producentske vještine što do izražaja dolaze ne samo u samom razvoju projekta već i u ostalim produkcijskim segmentima.“

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu u kategoriji potpore festivalima na drugom roku natječaja 29/2011 poduprla je i deveto izdanje festivala ZagrebDox iznosom od 20.000 eura.

Svim dobitnicima potpora upućujemo iskrene čestitke na uspješnim rezultatima!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr