05/10/2020

Objavljeni polaznici EURODOC online radionice!

EURODOC u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA Hrvatske te producentskom tvrtkom Peglanje snova organizira posebno izdanje online radionice za hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova!

EURODOC u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, DKE-Uredom MEDIA Hrvatske i producentskom tvrtkom Peglanje snova organizira posebno izdanje online radionice za hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova.

Iako je zbog izbijanja pandemije virusa COVID-19, održavanje drugog modula ovogodišnjeg programa usavršavanja EURODOC koje je bilo planirano u Hrvatskoj, odgođeno za 2021. godinu, odabrani producenti i autori imaju priliku putem Zoom poveznice sudjelovati u dijelu EURODOC programa koji se održava u Francuskoj od 4. do 9. listopada. 

 Odabrani polaznici radionice:

  • Matija Drniković
  • Jelena Đurović Orešković
  • Rea Rajčić
  • Irena Šćurić
  • Irena Škorić
  • Lidija Špehar
  • Jura Troje
  • Luka Venturin

Budući da će se drugi modul Eurodocovih radionica, u suradnji Hrvatskim audiovizualnim centrom, DKE-Uredom MEDIA Hrvatske te u organizaciji producentske kuće Peglanje snova, iduće ljeto održati u Rovinju, ovim putem podsjećamo sve zainteresirane da se do 01. studenog 2020. mogu prijaviti za sudjelovanje na cjelogodišnjem programu edukacije EURODOC.

*Naslovna fotografija je preuzeta sa službene stranice EURODOC-a.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr