07/12/2018

Novi promidžbeni materijali za programe filmskog usavršavanja i filmskih sajmova

Objavljeni su promidžbeni materijali za programe filmskih usavršavanja te filmskih sajmova i umrežavanja kojima je odobrena potpora Potprograma MEDIA, a koji će se održavati 2019. i 2020. godine.

U brošurama se nalazi popis koji sadržava 60 programa usavršavanja usmjerenih na razvoj, produkciju, postprodukciju, TV serije, animaciju, dokumentarni film, razvoj publike, marketing, distribuciju i dr., kao i 63 filmska sajma i programa umrežavanja.

Podsjetimo, Potprogram MEDIA unutar posljednjeg poziva dodijelio je iznos od 7,493.272,85 eura za programe filmskog usavršavanja i 7,477.496,00 eura za projekte pristupa tržištima.

Pozivamo vas da proučite materijale te da prijavljujete svoje projekte!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr