16/03/2020

Nove mjere opreza i obavijesti za korisnike Potprograma MEDIA u kontekstu izbijanja koronavirusa (COVID-19)

Nastavno na mjere opreza Vlade Republike Hrvatske vezano za epidemiju virusa COVID-19 te naputke Stožera civilne zaštite, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Christopher Peter Marcich, u okviru redovitog poslovanja Centra, uveo je dodatne mjere opreza radi zaštite zaposlenika Centra, korisnika Centra i građana Republike Hrvatske.

U periodu od 16. ožujka 2020. do 30. ožujka 2020. u prostorijama HAVC-a, Nova Ves 18, Zagreb, i prostorijama DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske, Ulica Kralja Zvonimira 20, Zagreb, uvode se sljedeće mjere:

  • otkazuju se svi sastanci u prostorijama HAVC-a i DKE – Ureda MEDIA Hrvatske. Ostajemo dostupni telefonom i elektroničkom poštom;
  • korisnici Centra zamoljeni su da svu dokumentaciju dostavljaju elektroničkim putem;
  • u hitnim slučajevima kontaktirajte, molimo, Ured ravnatelja putem e-pošte: ured.ravnatelja@havc.hr.;
  • imate li kakvih dodatnih pitanja, Centar je dostupan na broju 01/6041080 ili na info@havc.hr.

Naglašavamo da su ovo mjere opreza. Nema razloga za paniku. Vrijeme je za solidarnost i maksimalne napore da se spriječi širenje virusa COVID-19. U poslovanju i daljnjim radnjama ravnat ćemo se prema uputama nadležnih institucija RH, a ponajprije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i priopćenja Ministarstva kulture.

Također prenosimo obavijest Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) vezano uz provedbu aktivnosti projekata s potporom Programa Kreativna Europa u kontekstu novonastalih okolnosti:

  • EACEA vas upućuje da slijedite nacionalne preporuke za suočavanje s trenutnom situacijom u slučaju sudjelovanja na događanjima ili njihova organiziranja;
  • EACEA također ističe da svi sporazumi sadržavaju klauzulu „više sile“ koja se može upotrijebiti u slučajevima smanjene pokretljivosti, ako je to izravna posljedica akcija koje poduzimaju nadležna nacionalna tijela;
  • okolnosti i primjenu pravila „više sile“ EACEA će proučavati zasebno za svaki slučaj.

Više informacija na poveznici

*Informacije koje se odnose na mjere opreza Hrvatskog audiovizualnog centra preuzete su sa službene stranice: www.havc.hr

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr