14/06/2017

Njemački inat u kategoriji kratkometražnoga filma te S Erikom Ellulom u kategoriji dugometražnoga filma – dobitnici su nagrada po završetku radionice za pitching u okviru 10. izdanja Festivala mediteranskog filma Split!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da je po završetku dvodnevne radionice te na temelju Pitching foruma, koji je održan 10. lipnja o. g. u Kinoteci Zlatna vrata, žiri u sastavu Roshanak Behesht Nedjad (IGC Films / In Good Company), Leopold Botteri (UJE d.o.o.) i Martina Petrović (DKE – Ured MEDIA Hrvatske) odlučio dodijeliti financijsku nagradu u iznosu od 10.000 kuna kratkomu igranom filmu Njemački inat redateljice Silve Ćapin i producentice Ree Rajčić (Eclectica), dok je stručnjakinja Behesht Nedjad nagradu koja podrazumijeva šestomjesečno mentoriranje namijenila dugometražnomu igranom filmu S Erikom Ellulom malteškoga scenarista i redatelja Kennetha Scicluna.

Ovim putem DKE – Ured MEDIA Hrvatske želi zahvaliti svim polaznicima radionice na aktivnome angažmanu i predanome radu, Festivalu mediteranskog filma Split – zato što smo upravo u okviru njegova 10. izdanja pokrenuli priču Ujedinjenih otoka, tvrtki Uje d.o.o. na omogućivanju financijske nagrade te ponajviše Roshanak Behesht Nedjad, koja svojom lakoćom podučavanja kao i nesebičnim dijeljenjem znanja na jednostavan način pronalazi put do svakoga polaznika radionice pružajući mu priliku za predstavljanje sebe, ali jednako tako i vlastite filmske priče, u najboljem svjetlu.

Do idućega susreta u čarobnome Splitu!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr