13/01/2020

Njemački inat scenaristice i redateljice Silve Ćapin otvara kratkometražni program Međunarodnog filmskog festivala u Trstu

Desk Kreativne Europe ‒ Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje kako je kratki film Njemački inat redateljice i scenaristice Silve Ćapin uvršten u kratkometražni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Trstu.

Njemački inat, zajednički projekt scenaristice i redateljice Silve Ćapin i producentice Ree Rajčić, pobijedio je 2017. na javnom pitching-forumu održanom tijekom Radionice pripreme i prezentiranja filmskih projekata za međunarodno tržište, koja se odvijala u okviru tadašnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Na temelju poziva prijavljena su bila 22 projekta, a žiri su činili Roshanak Behesht Nedjad, njemačka filmska producentica, Martina Petrović, suorganizatorica radionice i voditeljica Deska Kreativne Europe ‒ Ureda MEDIA Hrvatske, te Leopold Botteri iz tvrtke UJE d.o.o.

Film prati skupinu turista jednog vrućeg ljetnog dana na plaži u Dalmaciji. Među njima je i Njemica Erika, koja je zauzela najbolje mjesto pod jedinim suncobranom. Njezina tvrdoglava nepomičnost postaje sumnjivom ostalim kupačima, koji, kako dan odmiče, zaključuju da je mrtva, ali dvoje trebaju li reagirati i uništiti savršen dan na plaži.

Ovaj kratki film uvršten je u kratkometražni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Trstu. Kao prvi na rasporedu, film će otvoriti cijeli kratkometražni program projekcijom u subotu, 18. siječnja.

Od srca čestitamo redateljici Silvi Ćapin i producentici Rei Rajčić!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr