27/06/2009

Neighbouring Co-production Meeting – Ljubljana, od 16. do 17. studenoga 2009.

Producenti iz pet susjednih zemalja – Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije – pozvani su na sudjelovanje u Koprodukcijskom susretu producenata iz susjednih zemalja koji će se od 16. do 17. studenoga 2009. godine održati u Ljubljani.

Susret će se održati u okviru Međunarodnoga filmskog festivala u Ljubljani (LIFFE).

Prihvatljivi su dugometražni igrani i dokumentarni filmovi koje je moguće producirati putem međunarodne suradnje s prethodno navedenim zemljama.

Rok prijave projekata je 9. rujna 2009. godine i to na: NCMslovenia@gmail.comKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr