14/10/2011

NEIGHBOURING CO-PRODUCTION MEETING

Rok prijave: 18. listopada 2011.

Mjesto i vrijeme održavanja: 10. – 12. studenoga u Ljubljani

Do 18. listopada otvoren je poziv za prijave mladih producenata na Međususjedski koprodukcijski susret (Neighbouring Co-production Meeting – NCM) koji će se odvijati od 10. do 12. studenoga u Ljubljani u okviru 22. ljubljanskoga međunarodnog filmskog festivala (LIFFe) u organizaciji MEDIA deskova i antena iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije i Italije te u bliskoj suradnji s LIFFe-om i Slovenskim filmskim centrom.

Cilj je ovogodišnjega, četvrtog po redu, susreta u kontekstu obilježavanja 20. godišnjice europskoga Programa MEDIA pružiti priliku izabranim mladim i perspektivnim producentima iz svih pet uključenih zemalja da uz mentorstvo Linde Beath nauče više o učinkovitom oblikovanju financijskoga zaleđa svojih igranih i dokumentarnih dugometražnih projekata u razvoju. Ovogodišnja gošća Međususjedskoga koprodukcijskog susreta Linda Beath istaknuta je poznavateljica mogućnosti financiranja filmova s više od dva desetljeća iskustva u savjetovanju pri strateškom planiranju i koprodukcijama u Kanadi, Americi te posebice Europi, kao i predavačica na uvaženim radionicama s potporom Programa MEDIA (EAVE, Screen Leaders).

Među prijavama mladih kreativnih producenata s iskustvom, koje pristignu u roku (do 18. listopada) na e-kontakt NCMslovenia2011@gmail.com, selekcijski će odbor izabrati po tri producentske kuće iz svake zemlje (mogućnost prijave do dva projekta u razvoju s koprodukcijskim potencijalom). Njihovi će predstavnici (od jedne do triju osoba) imati priliku sudjelovati na otvorenome edukacijskom seminaru Linde Beath o financiranju filmova u Europi 10. studenoga u popodnevnim satima, nakon čega će uslijediti interaktivna radionica iste tematike, ali zatvorenoga tipa, namijenjena samo izabranim kandidatima koji će s mentoricom Beath raditi na nekoliko verzija svojih konkretnih financijskih i koprodukcijskih planova te na njihovom predstavljanju drugim sudionicima.

Sljedeća će dva dana, 11. i 12. studenoga, biti namijenjena koprodukcijskomu dijelu događanja za vrijeme kojega će se svih petnaest sudionika moći individualno susresti s Lindom Beath radi razgovora o vlastitim konkretnim projektima (45 min.) te održati međusobne neformalne koprodukcijske sastanke.

Događanje, koje je besplatno za sudionike, odvijat će se tijekom Ljubljanskoga međunarodnog filmskog festivala u Cankarjevu domu (Ljubljana, Prešernova ulica 10) u dvorani E1-3. Izabranim kandidatima bit će ponuđen hotel s prilagođenom cijenom noćenja, a troškove hotela i putovanja sudionici pokrivaju sami ili u sudjelovanju s MEDIA deskom Hrvatske.

Veselimo se vašim prijavama!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr